THEMEN

Vælg et forløb. Stjernerne angiver forløbets sværhedsgrad.

img
Alle liebten Daniela
 
En ung kvinde findes død i en fabrikshal. Kommissar Haberland sættes på sagen, men det er en vanskelig affære, så han har brug for hjælp til at løse mysteriet.
 
img
Anderssein
 
Føler du dig nogle gange anderledes end andre? Mød her mennesker der er anderledes af forskellige grunde. Arbejd med temaet Anderssein, der er en udfordring for mange.
 
img
Ein großes Talent
 
Hvordan ser der ud bag kulisserne i et af tidens allerstørste shows? Oplev det tyske X Factor indefra, når det ikke er fredag aften. Mød blandt andre showets vært og en 16-årig deltager.
 
img
Ein guter Film?
 
Hvad er det, der gør en film rigtig god? Skal den være dramatisk, sjov, spændende eller lærerig? Hvad mener du? Arbejd her med film og den tyske Blockbuster Knallhart.
 
img
Gruselgeschichten
 
Hvad er de vigtigste elementer i en gyserhistorie? Arbejd her med gys og gru og måske kan du endda afslutte forløbet med at skrive din egne tyske gyserhistorie.
 
img
Hundefutter
 
Hvor langt skal man gå for at beholde et venskab, og hvornår er det på tide at sige stop? Arbejd med kortfilmen Hundefutter, og kom svaret lidt nærmere.
 
img
Jugendsprache
 
Ungdomssprog er et særligt sprog, men hvad kendetegner det? Måske kender du ord eller forkortelser, der er særlige for dit sprog? Bliv her klogere på det tyske ungdomssprog.
 
img
Liebe und Verhältnisse
 
Kærlighed, venskaber, følelser og grænser er temaer du vil møde i dette forløb. Fordyb dig i en dagbog, i digte og musik, og producer selv et kærlighedsdigt.
 
img
Made in Germany
 
Mange kendte mærker kommer fra Tyskland: fx. Adidas, Puma, Porsche og Haribo. Der er mange gode historier at fortælle i den sammenhæng. Arbejd med enkelte af dem her.
 
img
Magersucht -
ein Mädchenproblem?
 
Er anoreksi kun et pigeproblem? Arbejd med temaet spiseforstyrrelser, som både kan være relevant for drenge og piger.
 
img
Märchen
 
Du kender sikkert mange gode eventyr. Men hvad er det der gør eventyr gode, og hvilke elementer skal man huske, når et eventyr skal skrives? Arbejd med eventyr og skriv dit eget.
 
img
Mein Kiez
 
Hvordan er det at bo i dit nærområde? Du skal her møde nogle forskellige berlinere, der alle har en holdning til at bo i netop det kvarter, hvor de hører hjemme.
 
img
Müll oder Mahlzeit?
 
Florian og Tobias lever af affald - det hedder at skralde. Affaldet bliver på den måde til mad. Hvilke fordele og ulemper kan der være i denne lidt anderledes livsstil?
 
img
Nachsitzen
 
Nachsitzen er en kortfilm. Kortfilmen handler om teenageren Andi, der er til eftersidning på skolen. Temaet eftersidning er ét af mange diskuteret emner i Tyskland.
 
img
Parvaneh
 
Parvaneh er en afgansk teenage pige, der er flygtet til Schweiz. Hun oplever modgang og venskaber, og forsøger at tilpasse sig det nye liv. Mød hende i kortfilmen af samme navn.
 
img
Rock am Ring
 
År efter år valfarter tusinder af tyskere til delstaten Rheinland-Pfalz for at høre musik og opleve den unikke stemning på festivalen Rock am Ring. Lær mere om festivalen.
 
img
Schule - na klar!
 
Er det fedt at gå i skole? Eller kunne det være anderledes? Diskuter dette og sammenlign med det tyske skolesystem. Du kan lære hvordan vi adskiller os, og hvor vi er ens.
 
img
Tag der Deutschen Einheit
 
Den 3. oktober er en vigtig dag for tyskerne. Hvorfor fejrer de netop denne dag? Lær mere om den 3. oktober og de vigtige begivenheder der ligger bag Tag der Deutschen Einheit.
 
img
Tierisch
 
Hvorfor har vi mennesker kæledyr? Fordi de er trofaste og søde eller fordi de giver os det perfekte image? Mød både mere og mindre berømte kæledyr – og deres lykkelige ejere.
 
img
Kemals Weihnachten
 
Mød Kemal, der oplever julen i Tyskland gennem de mennesker, han møder fra en julebod på et julemarked. Arbejd med forskellige juletraditioner og være selv medskaber af Kemals historie.
 
img
Zivilcourage
 
Hjælper du dine medmennesker i nød? Er du den modige type? Diskuter spørgsmålet om civilt mod med dine klassekammerater og tal om grænser og forskellige måder at hjælpe på.